Gratis proefkaartje voor jou!

Maak nu vrijblijvend een account aan en ontvang van ons een gratis proefkaartje.

Mijn gegevens


Ik ben geïnteresseerd in:

Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren.


Heb je al een account? Inloggen

Zo schrijf je de mooiste en leukste trouwgeloftes en trouwbeloften!

17 October 2023 / Dorien

Gaan jullie trouwen? Dan is de huwelijksceremonie natuurlijk hét mooiste en romantische moment van de dag. Hoe mooi om dit moment waarin jullie echt tot man en vrouw worden verbonden, speciaal te maken met eigen, persoonlijke geloftes naar elkaar toe.

 

Spannend? Tuurlijk!

Natuurlijk is het spannend om je trouwgeloftes voor een publiek hard op te zeggen, naar elkaar toe. Het hoeft ook niet lang te duren en mag ook helemaal bij jullie passen. Al zeg je maar 1 lief zinnetje naar elkaar toe om een prachtig moment te creëren, dan is het al enorm waardevol en een herinnering voor altijd.

Hoe schrijf je je trouwbeloften?

Je trouwbeloftes hoeven helemaal niet zwaar te zijn. Of diepzinning. Dit mag ook grappig, romantisch, ironisch, luchtig… wat je wilt. Als het maar bij jullie past! Natuurlijk kan je het internet afstruinen naar teksten maar leuker is het om helemaal op je eigen manier in te vullen.

Hoe lang moeten trouwbeloftes zijn?

Om het leuk te houden voor elkaar, is het slim om het kort te houden. Denk aan ongeveer 5 minuten, dit komt neer op 500-600 woorden. Maar liever te kort dan te lang… dan worden je beloftes alleen maar krachtiger! Zelfs enkele zinnen is als mooi om naar elkaar uit te spreken.

 

Zo schrijf je persoonlijke trouwbeloftes met humor

 

Hoe breng je humor in je trouwbeloftes: 10 tips

  1. Ken je publiek: Bedenk wie er in de zaal zit en pas je humor aan op je publiek. Vermijd inside jokes die alleen jullie begrijpen.
  2. Begin licht: Open met een grappige anekdote, een humoristische kijk op jullie relatie, of een leuke zin, om de toon te zetten.
  3. Gebruik woordspelingen: Woordspelingen en dubbelzinnigheden kunnen een glimlach op het gezicht van je gasten toveren. Denk aan leuke manieren om met taal te spelen.
  4. Leuk, de dagelijkse sleur: Grapjes over dingen die jullie dagelijks meemaken, zoals wie de afwas doet of wie altijd de afstandsbediening heeft.
  5. Stiekeme complimenten: Gebruik humor om je partner subtiel te complimenteren. Bijvoorbeeld: "Ik beloof je nooit te vertellen hoeveel tijd je voor de spiegel doorbrengt."
  6. Zelfspot: Een geweldige manier om humor toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld grappen over je eigen ‘clumsiness’ maken.
  7. Beetje pesten: Plaag je partner op een vriendelijke manier over hun eigenaardigheden (maar blijf natuurlijk wel lief).
  8. What if…: Doe alsof jullie in een gekke situatie zitten en beschrijf hoe jullie samen zouden handelen. Laat je fantasie de vrije loop.
  9. The future is ours: Jullie gaan samen beginnen aan de toekomst. Leuk om grappige voorspellingen over jullie toekomst samen te doen, zoals wie er de afwas doet, wie er kookt, en wie de kinderen naar school brengt.
  10. Eindig altijd met liefde: Na wat humor, sluit af met een oprechte uitdrukking van liefde en toewijding. Dit brengt balans in je geloften.

Onthoud dat humor persoonlijk is, zorg ervoor dat de grappen passen bij jullie persoonlijkheid en stijl. Het belangrijkste is dat jullie geloften echt en oprecht blijven, zelfs als je humor toevoegt. Ga voor de glimlach en houd het luchtig.

10 humoristische trouwbeloftes

“Ik beloof je om je om te zeggen: je hebt gelijk”
“Ik beloof je dat jij belangrijker bent dan voetbal [of vul in waar je partner niet van houdt”
“Ik beloof je altijd te helpen om je sleutels te zoeken, al is het 10 keer per dag.”
“Ik beloof je altijd te lachen om je zelfde bekende grapjes”
“Ik beloof je dat ik altijd mijn best blijf doen om links en rechts uit elkaar te houden.”
“Ik beloof je dat ik je altijd het laatste stukje bruschetta geef.”
“Ik beloof je dat we blijven herinneren dat we niet perfect zijn, maar wel perfect voor elkaar.”
“Ik beloof je altijd te zeggen dat het lekker smaakt wanneer je hebt gekookt.”
“Ik beloof je ook van je te houden wanneer je snurkt of dronken thuis komt.”
“Ik beloof je je troep [vul in] achter je kont op te ruimen.”

Tips om je trouwbelofte zo persoonlijk mogelijk te maken

Houd je ‘vows’ zo persoonlijk mogelijk. Bijvoorbeeld door een quote te gebruiken uit jullie favoriete film of serie. Of te refereren naar mooie momenten zoals vakanties, een gerecht dat jullie samen heerlijk vinden.

Momenten waaruit je kan putten voor je trouwbeloftes:

  • De eerste lachbui samen
  • Het eerste gerecht dat jullie samen hebben gegeten
  • De eerste vakantie samen
  • De eerste serie of film waar jullie allebei fan van waren
  • De eerste of heftigste ruzie (en waarom het weer goed kwam)
  • Jullie gezamenlijke hobby’s
  • Jullie afwijkende hobby’s
  • De irritaties
  • De ahhww momenten

De Trouwbeloftes: uit je hoofd leren of opschrijven

Het is mooi wanneer je de trouwgeloften uitspreekt, dit doet terwijl je elkaar (natuurlijk heel diep) in de ogen kijkt. Daarom is het mooi om jouw persoonlijke geloftes met steekwoorden op te schrijven zodat je wel weet wat je wilt gaan zeggen maar het niet helemaal op gaat lezen.

 

Trouwgeloftes en trouwbeloftes met humor, tips en tricks

'O jee, het gaat niet zoals ik dacht'

Wanneer je daar staat, gieren de zenuwen natuurlijk door je lijf – samen met nog 10 andere soort emoties. Heel normaal. En het hoeft ook niet perfect. Beter nog van niet. Dat maakt het namelijk nog persoonlijker. Ook al moet je improviseren, het wordt een mooi, persoonlijk en liefdevol moment. Laat de perfectie los en geniet.

De trouwgeloftes in een boekje: herinnering voor altijd

Als mooie herinnering is het een pracht idee om je trouwgeloftes mooi in een boekje te laten drukken. Of op te schrijven. Bij Lief Leuk & Eigen kan je leuke his of her vows ontwerpen en bestellen. Kies een van de leuke designs. Je kan deze boekjes aan elkaar geven na het uitspreken van jouw gelofte. Bekijk alle trouwbelofte boekjes hier.

ONDERWERPEN: trouwen , huwelijksdag

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.